fbpx
Сьогодні
13:47 11 Тра 2021

Питання надання Україні ПДЧ буде у порядку денному саміту НАТО, – Стефанішина

English version here

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина переконана, що питання отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО буде на порядку денному саміту Альянсу 14 червня.

Про це Стефанішина заявила у виступі на форумі "Україна 30. Безпека країни", повідомляє "Укрінформ".

"Запевняю вас, що українське питання, стосовно, в тому числі, перспектив отримання Україною Плану дій щодо членства (в НАТО – ред.), буде на порядку денному (саміту 14 червня – ред.), і, сподіваюсь, буде обговорено. Ми, звичайно, очікуємо на потужні і серйозні меседжі в цьому напрямку для України, адже так голосно, послідовно і обгрунтовано Україна не заявляла про ПДЧ з 2008 року", – сказала Стефанішина.

Вона додала, що наразі, коли формується 10-річна стратегія НАТО, Україна і Грузія мають право отримати відповіді "на ті питання, які вже були окреслені в декларації Бухарестського саміту 13 років тому".

"Сьогодні ми маємо лише привести у відповідність це рішення, прийняте свого часу з приводу євроатлантичної перспективи України і Грузії", – зазначила віцепрем'єр.

Як повідомляла Рубрика, під час форуму Зеленський підтвердив, що стратегічним курсом України є набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО. При цьому Зеленський не вважає, що прагнення України вступити до НАТО варто пов'язувати з агресією Росії.

Також під час форуму секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що до категорії олігархів в Україні можна "впевнено зарахувати 13 осіб".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: