fbpx
Сьогодні
18:30 11 Тра 2021

Медведчук і Козак підозрюються в передачі окупантам бази родовища в Криму, – Венедіктова

Коллаж: Рубрика

Народним депутатам із фракції ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили про підозру не лише у держзраді, а й у замаху на розграбування національних природних ресурсів в Криму.

Про це під час брифінгу повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, пише ДТ.

"Сьогодні Медведчуку Віктору Володимировичу та Козаку Тарасу Романовичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних природних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Тобто злочинів, які передбачені ст. 111 та ст. 348 ККУ", – заявила Венедіктова.

За її словами, сьогодні підозру оголосили за трьома епізодами.

Разом із захопленням Криму Росія заволоділа і українськими природними ресурсами. За висновками фахівців, у Криму міститься запасів на суму 2 трлн гривень. Одним з таких родовищ є "Глибоке" – його ресурси складають понад 38 млрд гривень. У 2015 році Медведчук і Козак, за даними слідства, передали окупанту всю матеріальну та документальну базу родовища через ТОВ "Нові проекти" з орбіту впливу цих нардепів. Про це на брифінгу повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

У 2012 це ТОВ отримало дозвіл на користування надрами. У 2014 році, після окупації, Медведчук завдяки зв'язкам із владою Росію, розпочав, на думку слідства, підривну діяльність проти України, зокрема і в економічній сфері.

"Приблизно з березня 2015 року фактично розпочався процес передачі даних окупаційній владі. Він залучив Тараса Козака", – повідомила Венедіктова.

Козак і Медведчук мали контакти із заступником голови уряду Росії. Під час брифінгу включили аудіо розмови Медведчука та заступника голови російського уряду, де вони обговорювали перереєстрацію українського підприємства на території Криму. Медведчук заявив, що "готовий заново реєструвати" своє підприємство вже після окупації.

Нагадаємо, генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускає в будинок СБУ та не дає слідчим вручити підозру.

У "Слузі народу" відреагували на підозру Медведчуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: