fbpx
Сьогодні
12:58 10 Тра 2021

Ні шторм, ні Росія не завадили українському флагману та фрегату США провести спільні маневри

English version here

Фото: twitter.com/USNavyEurope

Флагман морської охорони України "Григорій Куроп'ятников" і фрегат берегової охорони США Hamilton два дні проводили спільні навчання на морі.

Про це повідомляє МВС України.

"За задумом навчань відбувалась взаємодія двох прикордонних кораблів із долученням корабля ВМС України "Старобільськ". Екіпажі відпрацювали злагоджені дії тактичної групи з припинення провокацій в морі та відбиття нападу з неба за стандартами НАТО", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відпрацювання складних елементів маневрування, ухилення від повітряної атаки і організація протидиверсійної оборони корабля – все елементи навчань "традиційно проходили під наглядом кораблів РФ".

"Прикордонні кораблі і кораблі ЧФ РФ не просто спостерігали, а створювали додаткові труднощі для маневрів – оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку і традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації", – підкреслюють в МВС України.

Зараз "Григорій Куроп'ятников" і USS HAMILTON залишаються в море, продовжуючи спільні навчання.

"Ні чотирибальний шторм, ні нахабні витівки" Охотнікова "під триколором не завадили партнерам відпрацювати програму маневрів", – додали в МВС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: