fbpx
Сьогодні
22:00 10 Тра 2021

Сектор Газа запустив по Ізраїлю ракети: 20 людей загинули

У понеділок палестинські бойовики в секторі Газа обстріляли ракетами район Єрусалима і південну частину Ізраїлю.

Міністерство охорони здоров'я Гази заявило, що дев'ять палестинців, в тому числі троє дітей, були вбиті «в результаті серії ударів в північній частині Гази».

Пізніше МОЗ Палестини уточнило, що загиблих два десятки, серед них дев'ять дітей і 65 поранених.

Ракетні сирени пролунали в Єрусалимі, в довколишніх містах і в населених пунктах поблизу Гази через кілька хвилин після закінчення терміну ультиматуму правлячого ісламістського угруповання ХАМАС в анклаві, що вимагає від Ізраїлю виведення військ в комплексі мечеті Аль-Акса і ще однієї гарячої точки у священному місті, передає Reuters.

Коли Ізраїль святкував «День Єрусалима» раніше в понеділок, відзначаючи захоплення східних частин священного міста в ході арабо-ізраїльської війни 1967 року, насильство спалахнуло в мечеті, третьому за значимістю священному місці ісламу.

Товариство Червоного Півмісяця Палестини заявило, що понад 300 палестинців були поранені в результаті зіткнень з поліцією, яка застосувала гумові кулі, світлошумові гранати та сльозогінний газ в комплексі, який також відзначається євреями на місці біблійних храмів.

Сутички, в яких, як повідомила поліція, було поранено 21 офіцера, в Аль-Аксі припинилися до 18:00 (15:00 за Гринвічем), встановленому ХАМАСом.

В останній раз ракети, випущені з Гази, потрапили в район Єрусалима під час війни 2014 року, між Ізраїлем і палестинськими бойовиками на цій території.

«Терористичні організації перетнули червону лінію в День Єрусалима і напали на нас на околиці Єрусалиму», – сказав прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху у своєму виступі.

Відповідальність за ракетний обстріл взяли на себе ХАМАС і менша група бойовиків «Ісламського джихаду».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: