fbpx
Сьогодні
16:53 10 Тра 2021

Очільник Харкова заявив, що пам'ятник Жукову стояв і буде стояти

В.о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що в місті буде стояти пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову, і проспект продовжить носити його ім'я.

Про це Терехов заявив під час заходів до Дня перемоги 9 і 7 травня, повідомляють міськрада і "Харьковские известия".

"Я хочу, щоб усі харків'яни знали, що в місті Харкові стояв, стоїть і буде стояти пам'ятник Георгію Жукову, проспект продовжить носити ім'я великого маршала перемоги і харків'яни будуть відзначати це святе свято саме 9 травня", – заявив Терехов 9 травня.

Ігор Терехов

"Я хочу привітати всіх із цим святим святом, Днем перемоги, привітати наших батьків, наших дідів, які перемогли, які здобули мир для міста Харкова. Хочу подякувати за те, що вони воювали, що вони перемогли фашизм, що потім відродили наше улюблене місто Харків. Низький уклін їм за це від усіх нас.

І сьогодні я хочу сказати: пам'ятник маршалу Жукову стояв, стоїть і буде стояти в місті Харкові. Проспект маршала Жукова був, є і буде в місті Харкові. І наше з вами свято перемоги – це не 8, це 9 травня", – сказав Терехов 7 травня.

В Украине 8 мая – День примирения. В Харькове накануне 9 Мая празднуют День Великой Победы.

Posted by Харьковские Известия on Saturday, May 8, 2021

Нагадаємо, що Верховна Рада України затвердила 31 жовтня 2021 року днем виборів міського голови Харкова.

Вчора Добкін заявив, що балотуватиметься у мери Харкова.

Раніше Харківська обласна прокуратура порушила кримінальне провадження через можливе підроблення електронного підпису міського голови Геннадія Кернеса.

Мер Харкова Геннадій Кернес помер уночі 17 грудня у берлінській клініці "Шаріте", куди його доправили 16 вересня приватним літаком для лікування від коронавірусу та ускладнень, спричинених інфекцією.

11 грудня стало відомо, що стан Кернеса різко погіршився чере відмову обох нирок.

Наразі виконувати обов'язки мера Харкова буде секретар міської ради.

На місцевих виборах 25 жовтня Геннадій Кернес набрав 60,34% голосів виборців та утретє був обраний Харківським міським головою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: