fbpx
Сьогодні
13:21 10 Тра 2021

Певні висновки аудиту Українського культурного фонду "не зовсім хороші", – Ткаченко

Певні висновки аудиту Українського культурного фонду (УКФ) є "не зовсім хорошими". Новому керівнику фонду варто запровадити ключові показники ефективності.

Про це заявив міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає "Радіо Свободі".

"Відбувся аудит (В УКФ – ред.). І, здається, буде ревізія. Там є певні висновки аудиту не зовсім хороші, але менше з тим", — зазначив Ткаченко.

На його думку, важливо, щоб проєкти, які підтримує УКФ, були значущими, корисними для громад, з очевидним ефектом. Міністр наголошує, що його не сильно цікавлять постаті, які очолюють цю інституцію, а більше прозорість, дотримання процедур, правил, законів і сталість цієї інституції як такої.

На його думку, важливо, щоб проєкти, які підтримує УКФ, були значущими, корисними для громад, з очевидним ефектом. Міністр наголошує, що його не сильно цікавлять постаті, які очолюють цю інституцію.

Очільник Мінкультури зазначає, що найголовніше — прозорість у Фонді, дотримання процедур, правил, законів і сталість цієї інституції як такої.

Ткаченко наголосив, що особисто ніколи не втручався у діяльність Українського культурного фонду.

"Зараз існує нова наглядова рада. Вона досить активна, у неї є своє бачення. І наглядова рада перший раз не обрала, другий раз обрала нового керівника УКФ. Поспілкувавшись з ним, я відверто сказав, що важливо мати КРІ, що ви, власне, як виконавчий директор зможете зробити. Подивимося", — додав міністр.

Довідка

Український культурний фонд — це державна установа, яку створили у 2017 році для сприяння розвитку культури. Фонд надає державну фінансову підтримку ініціативам у сфері культури та креативних індустрій. Механізм відбору проєктів та ініціатив відбувається на конкурсній основі.

27 квітня наглядова рада визначила переможця конкурсу на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду. Шість членів наглядової ради проголосували за Владислава Берковського.

Берковський — директор Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Гордія Пшеничного. Був членом колегії, науково-методичної ради та редакційно-видавничої ради Державної архівної служби України.

Перед цим, 14 квітня, Мінкультури призначило головою Українського культурного фонду Ларису Мудрак.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: