fbpx
Сьогодні
12:44 09 Тра 2021

Зеленський відвідав дві виставки в Музеї Другої світової війни

Фото: ОП

У День перемоги над нацизмом Президент Володимир Зеленський відвідав Національний музей історії України у Другій світовій війні та оглянув експозицію виставок "Історія Другої світової війни" та "Україна. Незакінчена війна".

Як повідомили в Офісі Президента, генеральний директор музею Іван Ковальчук та завідувач відділу науково-просвітницької роботи Дмитро Гайнетдінов ознайомили главу держави з виставкою "Український Схід".

Ця експозиція заснована та розвивається з 2015 року. У ній представлені предмети та артефакти, які розкривають особисті історії не лише бійців, які захищали територіальну цілісність України, а й мирних мешканців, котрі опинилися в умовах бойових дій. Зокрема, серед експонатів у інсталяції "Сіра зона" представлені речі та дитяча гойдалка з селища Золоте-4, посічені мінометним вогнем.

Зеленський Шмигаль Ткаченко у Музеї Другої світової війни

На виставці також є автомобіль майора ЗСУ, Героя України Андрія Кизила, який загинув унаслідок мінометного обстрілу неподалік Авдіївки.

Музей Другої світової війни. Виставка

Президент зробив запис у книзі почесних гостей, у якому подякував колективу музею за збереження нашої історії.

"Вражає, сильно і страшно. Дякую, що зберігаєте історію. Це наша історія. Це наші люди. Наші герої, наші перемоги і втрати. Ми переможці Другої світової війни, але з втратами 8 мільйонів людей. Вічна пам'ять", – написав Зеленський.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: