fbpx
Сьогодні
18:08 09 Тра 2021

У ТКГ розповіли про прогрес у переговорах щодо Донбасу

Фото: ukrinform.ua

Україна та ОРДЛО працюють над списками для обміну полоненими, кількість людей, які можуть повернутися додому, поки уточнюється.

Про це заявила членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова, пише "Україна 24"

"Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще пів року тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і у квітні цього року ми все-таки ці списки отримали. Зараз йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють", – повідомила Іванова.

За її словами, це "маленький, але істотний крок, який дає надію, що все-таки ми дійдемо до того, що обмін відбудеться".

"Складно говорити про кількість людей, які повернуться, тому що інформація з того боку не відповідає дійсності. На минулому засіданні ТКГ було запропоновано, щоб Україна прийняла 4 особи. Це не в рамках обміну, це як би їхня добра воля, і глава української делегації сказав, що ми готові прийняти їх і інших, кого б нам не передали. Нажаль, це трактується по-іншому. Ще рано говорити, скільки осіб ми передамо і скільки отримаємо, бо тільки почалася робота з цими списками", – зазначила членкиня гуманітарної підгрупи в ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: