fbpx
Сьогодні
10:22 09 Тра 2021

Порошенко заявив, що попросив Блінкена запросити Зеленського до Вашингтону на зустріч з Байденом

П'ятий президент та лідер "Європейської Солідарності" заявив, що під час приїзду до України держсекретаря США Ентоні Блінкена попросив його організувати у Вашингтоні зустріч президента Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена.

Про це Петро Порошенко заявив під час акції "Перша хвилина мир" на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війни", передає пресслужба партії.

Порошенко зазначив, що американська підтримка могла б бути ще потужнішою і дієвішою, якби чинна влада протягом останніх двох років не згорнула низку надзвичайно важливих реформ, в тому числі в секторі оборони і безпеки, а також в антикорупційній сфері.

"Як державницька опозиція, ми утримувалися від критичних заяв до та під час візиту. Але тепер варто звернути увагу на те, що Володимира Зеленського, на жаль, не запросили з візитом до Сполучених Штатів на зустріч з Байденом. Це більш ніж промовисто і надто впадає у вічі. Я хочу наголосити, що в своєму особистому посланні, яке я передав Державному Секретарю до керівництва США, я звернувся з проханням запросити президента України до Вашингтону якнайшвидше, або зустрітися з ним в Європі бажано до зустрічі Байдена з Путіним", – повідомив Петро Порошенко.

Крім того, Порошенко зазначив, що ще є можливість добитися запрошення українського президента на саміт НАТО, який попередньо має пройти без участі України.

"Програма-максимум – досягти надання ПДЧ до 2024 року. Програма-мінімум – добийтеся, хоча б запрошення, бо його відсутність – це провал неефективного непрофесійного керівництва країни", – резюмує Петро Порошенко.

Нагадаємо, що раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що Україна не братиме участі у саміті НАТО, який відбудеться 14 червня у Брюсселі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: