fbpx
Сьогодні
15:43 08 Тра 2021

Зеленський на Луганщині вшанував загиблих у Другій світовій війні

Фото: ОП

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент Володимир Зеленський відвідав Меморіальний комплекс "Україна – визволителям" у смт Мілове, де у братській могилі поховано 2814 воїнів.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

З нагоди Дня пам'яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Глава держави поклав квіти до Вічного вогню та вшанував загиблих у боях за рідну землю.

Пам'ять воїнів ушанували також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступники й посли країн "Великої сімки" та ЄС, які прибули на Луганщину разом з Володимиром Зеленським.

Глава держави також оглянув Дзвін Пам'яті на території меморіалу. Це перший з чотирьох дзвонів, встановлення яких Володимир Зеленський ініціював рік тому. Чотири дзвони символізуватимуть пам'ять про загиблих та примирення між країнами – учасницями Другої світової війни: Дзвін Пам'яті в Міловому, Дзвін Перемоги на Закарпатті, а також Дзвін Миру в Донецьку та Єдності – у Сімферополі, які будуть встановлені після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

Президент поспілкувався з місцевими мешканцями та привітав їх з прийдешнім Днем перемоги над нацизмом.

"Жителі Мілового зазначили, що Володимир Зеленський – перший глава держави, який завітав до них, та запросили приїжджати ще", – зазначили в Офісі Президента.

Нагадаємо, що 8 травня президент України Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: