fbpx
Сьогодні
13:25 08 Тра 2021

У Німеччині створили пакети з фруктової шкірки

Студенти з Німеччини Лобке Бекфельд і Йоханна Хехемейер-Кюртен розробили екологічні пакети з фруктової шкірки, які зручні у використанні і не шкодять навколишньому середовищу.

Про це пише "Еко політика".

Свою розробку вони назвали Sonnet155. Це напівпрозорий пакет з фруктової шкірки, який можна безпечно утилізувати. Він розчиняється в воді і може слугувати в якості добрива для рослин.

Sonnet155 виготовлений з органічних залишків фруктів і коротких целюлозних волокон. Пектин, який добувають з фруктової шкірки, змішують з целюлозними волокнами довжиною менше п'яти міліметрів. Цю суміш заливають теплою водою і залишають застигати. Через 5 днів матеріал готовий для того, щоб почати шити з нього пакет. Це не багаторазова екосумка, адже пакет "живе" в середньому стільки ж, скільки і паперовий.

"Ми розробили цей пакет як модернізацію звичайного паперового пакета, але, звичайно, ми сподіваємося, що він сподобається людям і його будуть використовувати, поки він не почне розчинятися", – коментує свою розробку Хехемейер-Кюртен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: