fbpx
Сьогодні
10:07 08 Тра 2021

Коли говоримо "ніколи знову", маємо на увазі передусім дуже конкретне "ніколи не забути", - Зеленський

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День пам'яті та примирення.

Він опублікував його у Telegram.

"Коли говоримо "ніколи знову", маємо на увазі передусім дуже конкретне "ніколи не забути". Тому й відзначається в багатьох країнах цей День – пам'яті та примирення. І в нас це не на заміну 9 Травня, а для того, щоб зберегти й зрозуміти історію повніше. Бо вона – спільна, одна на всіх у світі", – наголосив президент.

Зеленський вважає, що говорячи "ніколи знову" варто пам'ятати про злочини нацизму та участь українців у боротьбі проти нього разом із десятками інших народів світу. "І точно не для того, щоб війна забирала життя наших людей 76 років потому", – підкреслив президент.

Володимир Зеленський також наголосив, що Друга світова війна стала найстрашнішою в історії людства. "Тому були створені міжнародні інституції та правила для підтримки глобального миру. Поважати їх – обов'язок усіх людей, а особливо – очільників держав та інших політиків", – зауважив він.

Крім того, президент України підкреслив, що ми говоримо "ніколи знову" аби ніколи не забути, що мир втрачається надзвичайно легко. "І це справжнє щастя, коли вдається його відновити", – наголосив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: