fbpx
Сьогодні
18:05 07 Тра 2021

Зеленський заявив, що Індія найближчими днями отримає гуманітарну допомогу від України

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що невдовзі підпише указ на надання Індії гуманітарної допомоги від України.

Про це він зазначив під час зустрічі із засновником та власником компанії Serum Institute of India Сайрусом Пунавалою, повідомила пресслужба Офісу Президента.

Зазначається, що саме ця компанія виробляє вакцину CoviShield, яку першою отримала Україна для проведення щеплень.

Володимир Зеленський побажав здоров'я народу Індії, де зараз складна епідемічна ситуація через поширення COVID-19. Президент наголосив, що підтримає надання Індії гуманітарної допомоги.

"Знаю, що уряд розглядає можливість надати гуманітарну допомогу Індії. Підтверджую, що найближчим часом підпишу відповідний указ, і ми будемо робити все, щоб дійсно допомогти людям Індії. Думаю, найближчими днями Індія обов'язково отримає гуманітарний вантаж від України", – констатував Глава держави.

Сайрус Пунавала зі свого боку зазначив, що Індія вже поставила нашій країні півмільйона доз вакцини від коронавірусу. Він запевнив, що Україна буде серед пріоритетних країн, які отримають законтрактовану вакцину, щойно індійський уряд відновить її експорт.

Також Президент України запропонував Сайрусу Пунавалі вивчити можливості співпраці Serum Institute of India та українських партнерів з метою спільної розробки та виробництва в Україні медпрепаратів, ліків та вакцин, зокрема й від COVID-19.

Раніше Шмигаль повідомляв, що наразі уряд України опрацьовує питання надання Індії медичного кисню в межах боротьби з пандемією коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: