fbpx
Сьогодні
12:23 07 Тра 2021

ДБР завершило досудове розслідування щодо вибухів боєприпасів у Сватовому

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування у справі вибухів військових складів у Сватовому у жовтні 2015 року.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Рубрика.

"Встановлено, що через недбале ставлення до військової служби двох командирів реактивних артилерійських батарей, загинули троє осіб та заподіяно шкоди на суму понад 15 млн грн (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

У ДБР нагадали, що у 2015 році підозрювані, грубо порушивши вимоги керівних документів, допустили розташування військового об'єкту – польового артилерійського складу, безпосередньо біля населеного пункту Сватове, Луганської області.

Через диверсію невстановлених осіб, 29 жовтня 2015 року на вказаному складі, де зберігалося близько 3 тисяч тонн боєприпасів, виникла пожежа.

"Так, влученням здетонованих боєприпасів частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена, чим зірвано заходи із забезпечення постійної бойової готовності підпорядкованих підрозділів", – сказано в повідомленні.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Як повідомлялося раніше, 11 лютого правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру в недбалому ставленні до службових обов'язків, що призвело до вибухів на артилерійському складі у м. Сватове.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: