fbpx
Сьогодні
17:21 07 Тра 2021

У НАН України заявили, що до кінця року можуть створити власну вакцину від коронавірусу

Фото Reuters

Інситут біології клітини Національної академії наук України розраховує закінчити розробку вакцини проти коронавірусу до кінця цього року.

Про це повідомляє пресслужба НАН України.

"Розробити вакцину від коронавірусу планують до кінця цього року, але після цього її потрібно буде ще випробувати. Вірусні білки мають перевірити на лабораторних тваринах – трансгенних мишах, яких заражатимуть вірусом і вводитимуть їм вакцину", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що для створення білкової вакцини співробітники інституту використовують дріжджі. Етап випробовування вакцини вчені попередньо домовилися проводити у Польщі. "Я би хотів, щоб це була повністю українська вакцина, але так виглядає, що це буде міжнародна співпраця", — прокоментував директор Інституту біології клітини Андрій Сибірний.

Під час розробки цієї потенційної вакцини у львівських науковців виникла ідея створити ще одну вакцину від коронавірусу у формі таблетки. Зазначається, що остання стане ідеєю для нового проєкту.

Наразі Інститут біології клітини НАН України працює над трьома проєктами: розробкою вакцини від COVID-19, створенням нового антибіотика широкого спектра дії і розробкою біосенсорів. Торік установа виграла ґрант від Національного фонду наукових досліджень. На розробку вакцини від коронавірусу інститут уже отримав майже 10 млн гривень.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: