fbpx
Сьогодні
19:36 07 Тра 2021

Швейцарська компанія Stadler побудує в Україні завод для виробництва потягів і трамваїв

Швейцарська компанія Stadler шукатиме майданчик для будівництва заводу з виробництва рухомого складу приміських потягів і міських трамваїв.

Про це було зазначено під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з генеральним директором Stadler CIS AG Петером Хрістофом Шпулером та генеральним директором Stadler CIS AG Александром Люфтом, передає пресслужба ОП.

Глава держави привітав підписання Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво між АТ "Укрзалізниця" та компанією Stadler, яке відбулося 7 травня за результатами перемовин за участю представників Офісу Президента України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерства інфраструктури України.

Наступними кроками після побудови заводу буде трансфер технологій і навчання працівників для забезпечення якості продукції, яка б відповідала стандартам компанії. Цей завод орієнтуватиметься як на внутрішнього українського споживача та участь у тендерах, так і на експорт продукції до інших країн.

"Ми всіляко підтримуємо такі інвестиції в нашу країну. Україна зацікавлена у подібній співпраці, і ми обговорювали такі можливості під час офіційного візиту до України Президента Швейцарської Конфедерації", – зазначив Володимир Зеленський.

Співпраця зі Stadler також сприятиме реалізації проєкту якісного приміського залізничного сполучення City Express, перший етап якого має бути втілений у Києві, Дніпрі та Харкові.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: