fbpx
Сьогодні
19:20 07 Тра 2021

Блінкен заявив, що США прагнуть захистити і відновити міжнародний порядок

Мета Сполучених Штатів Америки – захистити, підтримати і відновити міжнародний порядок, який ґрунтується на правилах.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, виступаючи у п'ятницю на онлайн-брифінгу Ради Безпеки ООН, присвяченому розвиткові багатосторонності в рамках ООН, передає Укрінформ.

"Наша мета – захистити, підтримати й відновити міжнародний порядок, який ґрунтується на правилах", – наголосив Блінкен.

За його словами, в останні роки були спроби підірвати міжнародне право, але жодна держава не може порушувати міжнародне право, намагатися змінити кордони чи вирішувати територіальні спори насильницьким способом.

"Ці ворожі дії підривають міжнародний мир і безпеку, а держави-члени ООН, особливо постійні члени Радбезу, за статутом ООН повинні захищати правила, притягнути до відповідальності тих, хто порушує міжнародне право, боротися з безкарністю", – сказав державний секретар.

Серед таких дій він також назвав корупцію, дезінформацію та переслідування журналістів.

Блінкен наголосив, що США за президенства Джо Байдена беруть активну участь у діяльності міжнародних інститутів, повернулися у ВООЗ, до Паризької угоди щодо змін клімату, в Раду ООН з прав людини, у дипломатичну сферу, працюють над нерозповсюдженням ядерної зброї, виділили багато коштів для механізму COVAX, надали десятки мільйонів доз вакцини проти ковіду для інших країн "без будь-яких політичних аспектів".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: