fbpx
Сьогодні
17:51 07 Тра 2021

Блінкен про стягування російських військ до кордону: Ми захоплені тим, як Україна показала силу перед лицем російської агресії

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що одним із завдань його приїзду до України було висловити підтримку Україні перед лицем російської агресії.

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Одна з причин, чого я тут – зробити чітку заяву, що США підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Я тут, щоб сказати українцям: "Ми підтримуємо вас. Ми і надалі будемо надавати безпекову підтримку заради того, щоб Україна могла захистити себе сама", – зазначив Блінкен.

Він також поділився враженнями щодо позиції України під час загострення ситуації на російсько-українському кордоні.

"Мушу сказати, що ми захоплені тим, як Україна показала силу перед лицем російської агресії, коли на кордонах сконцентрувалося найбільше військ з часів першого вторгнення 2014-го. Ми були стурбовані, уважно стежили за ситуацією і робили все можливе для підтримки України", – сказав держсекретар.

Нагадаємо, що учора президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: