fbpx
Сьогодні
19:40 06 Тра 2021

Степанов розповів про привілеї, які будуть надаватися власникам ковідних сертифікатів

Власники ковідних сертифікатів, які пройдуть повну вакцинацію, отримають певні переваги під час відвідування розважальних заходів та подорожей.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook.

Він підкреслив, що "ковідні сертифікати" – поки лиш робоча назва. Попри це вже визначено, що в ньому будуть дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19.

Міністр зазанчив, що мета документа – вільне та безпечне пересування громадян під час пандемії коронавірусу. Дані в нього вноситимуть через електронну систему охорони здоров'я eHealth, а сам сертифікат можна буде отримати за місцем щеплення або згенерувати у додатку чи порталі "ДІЯ". До впровадження ковідних сертифікатів українці, яким зробили дві дози щеплення, зможуть отримати за їх запитом і за потреби пред'явлення при перетині державного кордону паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке наразі є чинним.

"Український сертифікат надаватиме його власникам певні переваги під час відвідування розважальних заходів та подорожей. У такий спосіб ми будемо мотивувати українців більш свідомо ставитися до свого здоров'я – не займатися самолікуванням, звертатися до лікаря за наявності перших симптомів хвороби, ізолюватися, щоб не заразити своє оточення, та тестуватися на ковід", – зазначив Степанов.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: