fbpx
Сьогодні
15:11 06 Тра 2021

Реформуванню України заважає багато інтересів, зокрема Росії та олігархів, – Блінкен

Є дуже багато різних інтересів, які шикуються і виступають проти зусиль України щодо реформування та боротьби з корупцією. До них належать Росія та олігархи.

Про це сказав Держсекретар США Ентоні Блінкен на прес-конференції за підсумками зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, передає УНН.

"Ми обговорювали питання євроатлантичних прагнень України а також ту роботу, яку проводить Україна для того, щоб просувати реформи, викорінювати корупію та втілювати спільні цінності, які є між нашими країнами. Ми говорили про реформи і реформування інституцій, тому що є дуже багато різних інтересів, які шикуються і виступають проти зусиль України щодо реформування та боротьби з корупцією. До них належать зовнішні сили, такі як Росія, та внутрішні сили, такі як олігархи та потужні особи, які переслідують власні вузькі інтереси нелегітимними заходами за рахунок народу України", — сказав Блінкен.

"Тому боротьба з корупцією є одним з найважливіших питань для українського народу та вирішального для покращення його життя, від послуг, на які народ покладається, та можливостей, якими він користується", — додав Держсекретар.

Блінкен зазначив, що загроза від Росії, а також внутрішня корупція, олігархи та інші особи, які ставлять свої інтереси вище інтересів україського народу — пов'язані, тому що "Росія також використовує корупцію та осіб, які допоможуть їй просувати свої інтереси проти інтересів українського народу".

"У цьому контексті ми говорили про важливість продовжувати працювати у напрямку корпоративного урядування, це питання надзвичайно важливе, не лише щодо "Нафтогазу", але і інших інституцій", — зазначив він.

Також зі слів Держсекретаря, було обговорено питання судової реформи та незалежність антикорупційних інституцій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: