fbpx
Сьогодні
18:31 06 Тра 2021

МВФ хоче від України більших досягнень для нового траншу

МВФ продовжує дискусії з Україною щодо подальшої взаємодії в межах програми кредитування stand by, втім вказує на необхідність досягнення українською стороною більшого прогресу з метою отримання наступного траншу.

Про це заявив директор пресофісу Фонду Джері Райс щодо перспектив реалізації програми МВФ для України, передає Укрінформ.

"Раніше цього року ми провели віртуальні переговори з українською владою щодо прогресу в імплементації політики та реформ (передбачених програмою stand by – ред.). Дискусії були продуктивними, але що стосується статусу, (Україні – ред.) необхідно досягти більшого прогресу для завершення першого огляду за програмою",- підкреслив офіційний представник МВФ.

Він наголосив, що програма Фонду спрямована на допомогу країні в умовах нинішньої кризи. Вона також зосереджена "на забезпеченні середньострокової фіскальної стійкості, збереженні незалежності Центрального банку й гнучкого обмінного курсу, а також підвищенні фінансової стабільності".

При цьому, одним із найголовніших цілей роботи програми Райс назвав боротьбу з корупцією та зміцнення державного управління.

"Про всі ці заходи ми вже говорили (з Україною – ред.) раніше, і дискусії продовжуються", – зауважив директор пресофісу МВФ.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: