fbpx
Сьогодні
12:17 06 Тра 2021

Блінкен і Нуланд зустрілися з керівниками парламентських фракцій

Фото: state.gov

Керівники парламентських фракцій та голова Верховної Ради Дмитро Разумков провели зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, заступницею держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд.

Про це повідомляють прес-служби партій.

"Голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія разом з головами інших фракцій та головою Верховної Ради Дмитром Разумковим провели зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, заступницею держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд і в. о. помічника заступника держсекретаря США послом Філіпом Рікером", – йдеться у повідомленні партії "Слуга народу".

У прес-службі партії "Європейська солідарність" повідомили трохи більше деталей.

"Зустріч була дуже конструктивна і символічна. Тому що коли Україну відвідує серед перших країн одна з найвищих посадових осіб США – це символ важливості України для США", – сказав Порошенко.

За його словами, в ході розмови Блінкен і Нуланд звернули увагу на необхідність концентрації зусиль на проведенні і захисті реформ. Йдеться, зокрема, про реформу корпоративного управління та незалежності антикорупційної інфраструктури.

"І державний секретар, і Вікторія Нуланд дуже глибоко розбираються у всіх проблемах України. І ми отримали потужну підтримку, потужний меседж про те, що реформи мають бути захищені і продовжені", – сказав Порошенко.

Крім цього, зазначив він, під час зустрічі йшлося про захист суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. "І був дуже позитивний меседж, що всі політичні сили зараз задекларували, що це найвищий топовий пріоритет – захист українського суверенітету і відсіч російській агресії", – сказав Порошенко.

Він також повідомив, що народні депутати попросили представників США взяти участь у Кримській платформі, яка запланована на 23 серпня цього року, і обговорили важливість активізації переговорів в нормандському форматі та призначення спеціального представника США для відсічі російській агресії і координації дій з ЄС.

За словами Порошенка, Блінкен під час зустрічі наголосив на важливості завершення антикорупційних справ, зокрема і справи ПриватБанку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: