fbpx
Сьогодні
20:13 06 Тра 2021

Україномовний гід з'явився у Музеї Сергія Параджанова у Вірменії

Фото: ОП

У межах проєкту першої леді України Олени Зеленської із впровадження україномовних аудіогідів відбувся запуск аудіогіда в Музеї Сергія Параджанова у Республіці Вірменія.

Про це повідомили на сайті Президента України.

"Я радію, що до нашого проекту долучився Музей Сергія Параджанова. Митець мав тісні стосунки з Україною, вважав нашу країну своєю другою Батьківщиною. Символічно, що екскурсії в музеї відтепер звучатимуть і українською мовою, якою володів і сам кінорежисер", – відзначила Олена Зеленська.

Музей Параджанова у Вірменії

Реалізація першого україномовного аудіогіда у Вірменії розпочалася в лютому 2020 року. Підготовка здійснювалася завдяки плідній співпраці Міністерства закордонних справ, Посольства України в Республіці Вірменія та Музею Сергія Параджанова.

За словами дружини Президента України, цього місяця україномовні аудіогіди запрацюють ще в декількох музеях.

Музей Параджанова у Вірменії

Довідка

Сергій Параджанов увійшов в історію українського кінематографу як режисер низки всесвітньо відомих фільмів, зокрема стрічки "Тіні забутих предків" за однойменною повістю Михайла Коцюбинського.

Цей фільм включений до переліку картин, обов'язкових для перегляду для студентів Гарвардського університету. У музеї митця розміщено понад 1500 експонатів, зокрема з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: