fbpx
Сьогодні
16:09 05 Тра 2021

У ТКГ відреагували на обстріл бойовиками лікарні на Донбасі

Обстріл бойовиками лікарні в Красногорівці Донецької області може бути пов'язаний з черговою невдалою спробою Росії нав'язати Україні підписання документів з ОРДЛО.

Про це заявила в ефірі "Україна 24" членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова. На запитання, чи збереться ТКГ з приводу обстрілу, Іванова відповіла:

"Можуть бути позачергові засідання у зв'язку з загостренням. Планові засідання 18 і 19 травня… Напевно, буде позачергове засідання безпекової підгрупи".

Водночас, учасниця гуманітарної підгрупи зазначила, що даний обстріл не можна назвати неочікуваним.

"За сім років ми вже навчені, що якщо Російська Федерація не може вирішити якісь свої політичні амбіції або питання політичним шляхом, вони вирішують це кожного разу шляхом загострення в зоні проведення Операції Об'єднаних сил. Це чергова демонстрація того, що вони не вирішили свої питання політичним шляхом на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи, коли їм не вдалося нав'язати підписання документів Україною не з Російською Федерацією, а з ОРДЛО. Тому наступний їх крок – це загострення на сході України. Це було очікувано", – наголосила Іванова.

Обстріл також прокоментував заступник начальника відділу комунікацій ГУ Нацполіціі в Донецькій області Олександр Полосухін.

"На даний момент можу сказати, що повідомлення надійшло про те, що пошкоджена міська лікарня та карета швидкої допомоги. У лікарні перебували 45 пацієнтів, хворих на коронавірус і пневмонію, жодна людина не постраждала. Вирішується питання перекваліфікації статті з 258 (теракт) на 438, це порушення законів і звичаїв війни. Зараз я не можу відповісти, якими снарядами стріляли тощо", – сказав представник поліції.

Пізніше стало відомо, що один з пацієнтів лікарні після обстрілу помер в результаті пережитого стресу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: