fbpx
Сьогодні
14:56 05 Тра 2021

НАБУ завершило розслідування щодо зловживання експертки у справі "труби Медведчука"

Завершено розслідування дій експертки, на підставі висновку якої суд відмовив у визнанні права власності за державою на частину нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України, передає Рубрика.

"НАБУ та САП завершили розслідування дій експертки, на підставі недостовірного висновку якої суд відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" за державою. 1 травня 2021 року підозрюваній відкрили матеріали слідства для ознайомлення", – йдеться у повідомленні.

Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.3 ст.365-2, ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України (зловживання службовими повноваженнями як особою, яка надає послуги експерта та у складанні неправдивого висновку експерта в суді).

За даними слідства, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, що став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів "Самара – Західний напрямок" за державою.

"Детективи встановили, що експертка свідомо виклала висновки в інтересах приватного суб'єкта господарювання.

Таким чином, ТОВ "Прикарпатзахідтранс" на підставі судового рішення, що базувалося на завідомо неправдивому висновку експертки, безпідставно отримало у власність частину магістрального нафтопродуктпроводу "Самара – Західний напрямок", яке має важливе народногосподарське та оборонне значення", – наголосили у НАБУ.

Детективи НАБУ здійснюють розслідування фактів обставин передачі права власності на частину нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", що проходить територією України, з 2017 року.

Підозрюваній повідомили про підозру у лютому 2021 року.

Того ж місяця Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП наклав арешт на майно технологічного комплексу розташованої на території України частини магістрального нафтопродуктопроводу.

Ухвалою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року заборонено розпорядження, відчуження та користування об'єктами та лінійними ділянками, які безпосередньо задіяні у забезпеченні виробничої діяльності згаданого комплексу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: