fbpx
Сьогодні
21:09 05 Тра 2021

Канада першою у світі дозволила вакцинувати дітей Pfizer

Фото Reuters

Управління Канади з питань громадського здоров'я (Health Canada) затвердило використання вакцини Pfizer / BioNTech для щеплювання дітей віком від 12 до 15 років. Канада стала першою країною, де дозволили вакцинацію проти COVID-19 для людей такого віку.

Про своє рішення Health Canada повідомило в середу, 5 травня.

Вакцину Pfizer/BioNTech у Канаді використовують з 9 грудня 2020 року — тоді нею дозволили щеплювати людей віком від 16 років. У квітні фармкомпанії надали регулятору результати клінічних випробувань вакцини на 2260 дітях віком 12-15 років.

Його результати у Pfizer повідомили 31 березня. Воно засвідчило 100%-ву ефекктивність їхньої вакцини серед учасників дослідження після введення другої дози препарату, а також фактичну відсутність побічних ефектів.

У Health Canada вирішили, що випробування засвідчили безпечність та дієвість вакцини для дітей. Їм рекомендують вводити таку ж кількість препарату, як і дорослим. Водночас використання препарату серед дітей будуть відстежувати й надалі.

Ймовірно, слідом за Канадою вакцинувати дітей від 12 років дозволять і у США: під час презентації квартального звіту для інвесторів 4 травня керівництво Pfizer заявило, що очікує на таке рішення «наступного тижня» (тобто з 10 травня).

На пресконференції, де оголошувалося рішення про дозвіл використання Pfizer / BioNTEch для дітей, головна медична радниця Health Canada Сутрія Шарма пояснила, що вакцинація дітей допоможе стримати епідемію.

«Хоча молодь і менш схильна до виникнення серйозних випадків COVID-19, доступ до безпечної та дієвої вакцини допоможе контролювати поширення хвороби серед членів сім'ї і друзів, частина з яких може мати вищий ризик ускладнень», — цитує Шарму CTV News.

Окрім Pfizer, безпечність своєї вакцини на дітях випробовує й AstraZeneca.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: