fbpx
Сьогодні
19:29 04 Тра 2021

У Зеленського пояснили значення Декларації про європейську перспективу України

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський разом з лідерами Естонії, Латвії та Литви на запрошення Президента Польщі Анджея Дуди третього травня цього року взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої – першого такого документа у Європі, зіставного із сучасними конституціями, який набув чинності.

Про це нагадує Офіс Президента.

Володимир Зеленський та Анджей Дуда підписали й спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України. Це вже другий подібний документ, укладений Україною з державою Євросоюзу. Як відомо, в березні цього року була підписана декларація з Литвою. Текст спільної декларації лідерів закріплює, що наша держава має європейську перспективу відповідно до статті 49 Договору про Євросоюз.

«Президенти України та Польщі відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому після імплементації положень Угоди про асоціацію за умови дотримання Копенгагенських критеріїв та погодилися, що Республіка Польща підтримуватиме Україну на цьому шляху», – зазначено в документі.

Логічно, що коаліція на підтримку членства України в Європейському Союзі почала формуватися саме з Литви та Польщі, які є нашими стратегічними партнерами. Але триває системна робота з усіма державами – членами ЄС для отримання змістовної політичної підтримки на шляху нашої країни до Євросоюзу.

«Українці вже впливають на нашу спільну європейську долю. Саме на нашій землі вирішується, яким буде майбутнє Європи. Ми забезпечимо повноцінну інтеграцію України до співдружності європейських країн, і це засвідчить, що базові цінності свободи, демократії та рівності на нашому континенті є ключовими елементами масштабного прогресу та розвитку», – наголосив Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: