fbpx
Сьогодні
18:32 04 Тра 2021

США та ЄС обговорили нарощування Росією сил в Криму і біля українського кордону

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в кулуарах наради глав МЗС країн "Великої сімки".

Про це повідомили в Європейській зовнішньополітичній службі (ЄВС).

Серед іншого сторони обговорили відносини з Росією.

"Зустріч дала можливість обговорити на двосторонній основі деякі з найбільш нагальних викликів у сфері зовнішньої політики та безпеки, які також стали предметом обговорення міністрів закордонних справ країн Великої сімки на їх дводенній зустрічі", – повідомили в ЄВС.

Зазначено, що Боррель і Блінкен обговорили останні події навколо Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми в контексті можливого повернення США в СВПД. Також вони обговорили те, яким чином можна забезпечити повне та ефективне виконання ядерної угоди з Тегераном.

"Вони також обговорили відносини з Росією у світлі недавнього нарощування російської військової сили в незаконно анексованому Криму та на кордоні з Україною, здоров'я Олексія Навального, а також дії Росії проти держав-членів ЄС і санкції проти громадян ЄС", – відзначили в ЄВС.

Крім того, Боррель і Блінкен обговорили ситуацію в Афганістані у світлі недавніх політичних рішень США, а також відносини з Китаєм. Високий представник також висловив стурбованість з приводу зростаючої нестабільності в Колумбії та необхідності просуватися вперед у здійсненні мирної угоди.

Як повідомляла Рубрика, глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен розпочав європейське турне, під час якого заплановані його візити до Великої Британії для участі в зустрічі G7, а також до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: