fbpx
Сьогодні
16:19 04 Тра 2021

Партія "ЄС" запевняє, що Порошенко не пов'язаний із офшорами, які назвали розслідувачі OCCRP

Фото: пресслужба "ЄС"

Партія "Європейська солідарність" запевняє, що Петро Порошенко не є бенефіціаром, не контролював і не контролює жоден із офшорів, володіння якими йому приписують автори розслідування Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Про це повідомила пресслужба "Європейської солідарності" у коментарі "Українській правді".

"Група юридичних радників Петра Порошенка з питань захисту репутації від поширення фейкових новин та упереджених розслідувань давно надала їм розлогі (на 12 сторінках) відповіді на 13 запитань.

Група попереджала про можливість судового позову з огляду на те, що OCCRP не вперше поширює розслідування, де бурхливі фантазії автора видаються за доведені факти.

На жаль, негативний досвід і попередні помилки розслідувачів не були враховані при підготовці чергового матеріалу.

Адвокати Порошенка вивчають публікацію на предмет юридичного захисту свого клієнта і вибору належної юрисдикції для позову щодо нового фейку".

У команді Порошенка заявляють, що скульптури й картини, згадані в матеріалі, були законно придбані за кошти, з яких сплачені податки; вони легально ввезені в Україну з усіма митними платежами, Петро Порошенко вказує їх у деклараціях.

"Минулого року Порошенко публічно презентував і самі витвори мистецтва, і всю документальну базу, яка підтверджує законність їхнього походження", – заявляють у партії.

"Юристи Порошенка з документами в руках готові дати мас медіа переконливі відповіді на всі питання, порушені у фейк-розслідуванні OCCRP", – додають там.

У "ЄС" зазначають, що попередню відповідь від юристів Порошенка OCCRP отримала ще 25 лютого, але матеріал випустила лише 3 травня.

"За збігом обставин він ідеально вписався у чорнопіарівську кампанію, яку саме в понеділок інспірував Офіс президента навколо травневого відпочинку Порошенка на Кіпрі", – заявляє партія.

3 травня "Європейська солідарність" опублікувала у Facebook заяву, що Петро Порошенко відбуває на чотириденний відпочинок на Кіпр, а Офіс президента Володимира Зеленського нібито відрядив туди працівників Головного управління розвідки та Служби зовнішньої розвідки стежити за колишнім президентом.

"Офіс президента, який вже кілька років веде незаконне спостереження за лідером опозиції, нелегально і безсоромно використовуючи для цього правоохоронні органи та спецслужби, і цього разу поставив завдання відрядити на острів працівників ГУР та СЗР.

Після зрадницького зриву спецоперації із затримки російських бойовиків з приватної армії Вагнера та ганебного провалу із викраденням судді Чауса в Молдові, Зеленський послав своїх вуаєристів підзирати за Порошенком на Кіпр.

Задля економії бюджетних ресурсів пропонуємо Офісу президента надати особисту електронну адресу Зеленського, і Порошенко може надсилати фоторепортажі та відеозвіти безпосередньо йому, коли вже такий інтерес", – зазначають у партії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: