fbpx
Сьогодні
10:50 04 Тра 2021

Польща та інші країни НАТО підтримують надання ПДЧ України в Альянсі, - Дуда

Польща та інші друзі України в НАТО підтримують надання Україні найближчим часом Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Північноатлантичному альянсі.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільного з главою Української держави Володимиром Зеленським брифінгу у Варшаві, повідомляє "Укрінформ".

"Ми також обговорювали (із Президентом України – ред.) питання щодо наближення саміту НАТО, який у середині червня відбудеться у Брюсселі… Там обговорюватиметься питання формального визначення шляху, яким Україна має прямувати до членства в Північноатлантичному альянсі – дорожньої карти до цього членства", – наголосив Дуда.

За його словами, це зараз "фундаментальна справа", за яку бореться Україна, і на цьому шляху Польща та "інші друзі з цієї частини Європи" підтримують Київ.

Президент Польщі зауважив, що на саміті НАТО обговорюватиметься також питання концентрації російських військ біля кордону України.

Дуда повідомив, що за тиждень у столиці Румунії відбудеться саміт лідерів "Бухарестської дев'ятки" (східноєвропейських країн-членів НАТО: Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Чехії), на якому йтиметься про безпекові питання.

"Думаю, що питання України і Білорусі будуть дуже важливими темами, особливо України і російської присутності біля українських кордонів", – наголосив польський лідер.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський заявляв, що Україна на наступному саміті НАТО в червні очікує на готовність країн-членів щодо підтримки у питанні надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: