fbpx
Сьогодні
08:58 03 Тра 2021

Зеленський сьогодні візьме участь у президентському саміті у Варшаві

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у президентському саміті, а також переговорах з президентами Польщі.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Повідомляється, що у рамках візиту Зеленський разом з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії візьме участь у відзначенні 230-річчя прийняття першої конституції Речі Посполитої.

Зустріч президентів відбудеться у королівському замку у Варшаві. Глави держав візьмуть участь у дискусійній панелі на тему майбутнього Європи.

Під час неї президенти спільно вестимуть розмову про Європу, спадщину минулого, спільний історичний досвід та нинішню співпрацю, єдність цінностей і спільне бачення Європи у контексті подій, які зараз мають місце на континенті

Президенти підпишуть також спільну декларацію у контексті 230-річчя ухвалення конституції Речі Посполитої.

Після загальної зустрічі Президентів відбудуться двосторонні переговори президента Дуди з президентом України Зеленським. Згодом, планується загальна заява для ЗМІ обох президентів.

Довідка

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім, спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: