fbpx
Сьогодні
16:51 03 Тра 2021

США закликали розслідувати справи Шеремета і Гонгадзе

Фото: facebook.com/usdos.ukraine

США закликали здійснити правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших.

Звернення присвячене Всесвітньому дню свободи преси.

Про це йдеться у зверненні пресаташе посольства США в Україні Деніела Лангенкемпа.

Штати засудили погрози та переслідування журналістів в Україні.

"Сьогодні, у Всесвітній день свободи преси, Сполучені Штати засуджують погрози, переслідування і насильство стосовно журналістів та працівників засобів масової інформації. Ми закликаємо до здійснення правосуддя щодо журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе, Вадим Комаров та інших. Сьогодні ми вшановуємо їх і принцип свободи преси", — йдеться в повідомленні.

World Press Freedom Day

🇺🇦 У #WorldPressFreedomDay ми чествуємо незалежні ЗМІ, які відіграють важливу роль у захисті демократії, надаючи надійну інформацію, яка допомагає громадянам боротися з корупцією, захищати права людини та протистояти дезінформації. 🇺🇸 On #WorldPressFreedomDay, we honor independent media, which plays an essential role in protecting democracy by providing reliable information to help citizens combat corruption, defend human rights, and resist disinformation.

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on Sunday, May 2, 2021

Як повідомляла Рубрика, 23 березня, відбулося чергове засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за звинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

Шевченківський районний суд Києва вирішив залишити Антоненка під вартою до 21 травня 2021 року. Домашній арешт Кузьменко продовжили до того ж терміну.

Попри це 30 квітня Антоненка була звільнено з-під варти, а запобіжний захист замінили на домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: