fbpx
Сьогодні
14:21 03 Тра 2021

Президенти України, Польщі та країн Балтії підписали спільну декларацію

Фото: ОП

Польща, Естонія, Україна, Латвія та Литва заявили про відданість продовженню діалогу та співпраці.

Про це йдеться у спільній декларації президентів Польщі, Естонії, України, Латвії та Литви, яку розмістили на сайті президента України.

"Вважаємо, що для всіх нас солідарність народів, особливо в умовах сучасних загроз для нашої спільної безпеки, є одним з наріжних каменів миру, стабільності, розвитку, добробуту та стійкості. Керуючись цим переконанням, ми віддані продовженню діалогу та співпраці держав, які ми представляємо", – зазначається у документі.

У декларації йдеться, що президенти зустрілися у Варшаві, щоб спільно відзначити 230-ту річницю ухвалення Конституції 3 травня, прийнятої у Речі Посполитій 1791 року. Це був перший на нашому континенті та другий у світі сучасний Основний закон держави, що набув чинності.

Представники країни висловили переконання, що успіх спільної спадщини та спільного дому, корінням яких є європейська цивілізація, вимагає, щоб Європа, як і дім, будувалася на фундаментальних цінностях і принципах, до яких належать свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність.

"Європа, що об'єднується, повинна бути відкритою для всіх країн і народів, які поділяють такі цінності", – йдеться у декларації.

Підписи під документом поставили президенти Польщі Анджей Дуда, України Володимир Зеленський, Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Егілс Левітс та Литви Гітанас Наусєда.

Також Зеленський подякував президентам країн Балтії та Польщі за підтримку України.

Як повідомлялося, країни Балтії оголосили російських дипломатів персонами нон грата на знак солідарності з Чехією.

Раніше Стефанчук заявив, що Україна розраховує на підтримку країн Балтії щодо отримання ПДЧ в НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: