Новини

Польща завжди підтримує Україну та український народ, – Зеленський

Польща готова всебічно підтримувати європейські та євроатлантичні прагнення України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з Президентом Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві.

Зокрема, важливою є підписана сьогодні лідерами України та Польщі спільна декларація про підтримку Варшавою європейських прагнень Києва.

«Наша сьогоднішня двостороння зустріч завершилася підписанням спільної декларації про європейську перспективу для України, тобто приналежність до ЄС. У цьому питанні Польща весь час безперервно підтримує Україну», – наголосив Анджей Дуда на спільному брифінгу за результатами двосторонніх перемовин.

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський від імені українського народу привітав Польщу з нагоди 230-річчя Конституції 3 травня та відзначив, що ця дата є великим святом як для польського народу, так і для всієї Європи.

Глава Української держави також повідомив, що запросив Президента та першу леді Польщі до участі в саміті Кримської платформи, який відбудеться під час святкування 30-річчя незалежності України в серпні цього року.

«Для нас це також дуже важливо, тому що це буде перший важливий саміт за участю наших друзів і партнерів, пов'язаний з деокупацією українського півострова Крим», – сказав Володимир Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Крім того, за словами Президента України, під час переговорів польський колега вкотре наголосив на підтримці європейських та євроінтеграційних прагнень Української держави.

«Це дуже важливий сигнал. Я вдячний за те, що Польща на чолі з Президентом Дудою завжди захищає наш суверенітет та нашу територіальну цілісність і не визнає окупації українського півострова», – зазначив Глава держави.

Він також зауважив, що ті історичні питання, які існують між двома країнами, невдовзі будуть вирішені, оскільки цього прагнуть обидві сторони.

«Тому що ми дійсно один одного прекрасно розуміємо», – наголосив Володимир Зеленський.

Свіжі дописи

  • Новини

Ворог атакував Одесу балістичними ракетами: на місці влучання – потужна пожежа, є постраждалі

В Одесі внаслідок російського ракетного удару ввечері 1 травня сталася сильна пожежа, відомо про понад… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаного: у Міноборони розповіли деталі

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Одесі знову лунають вибухи: попереджають про загрозу балістики

Ввечері, 1 травня, в місті Одеса пролунали вибухи. Незадовго до цього попереджали про загрозу балістичного… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження, – Мінсоцполітики

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Офісі Президента закликали світових митців підтримати Глобальний саміт миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся в онлайн-форматі зі світовими діячами культури. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти рф: хто у списку

Сполучені Штати разом з союзниками сьогодні 1 травня запровадили санкції проти майже 300 суб'єктів: серед них десятки компаній,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.