fbpx
Сьогодні
13:11 03 Тра 2021

Єврокомісія рекомендувала країнам ЄС дозволити в'їзд туристам, які зробили covid-щеплення

Європейська комісія вперше з початку пандемії рекомендувала країнам Євросоюзу дозволити в'їзд іноземним туристам, які пройшли вакцинацію від коронавірусу сертифікованими на території об'єднання препаратами.

Про це вказано у заяві Єврокомісії, передає "Громадське".

"Єврокомісія пропонує [державам ЄС] дозволити в'їзд на територію Євросоюзу з не необхідними цілями не тільки для осіб, що прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС", — вказано у повідомленні.

У заяві зазначено, що дозвіл може бути також поширений на вакцини, які завершили процес сертифікації ВООЗ для застосування в екстрених ситуаціях.

Порядок перетину кордонів країни Євросоюзу визначають самостійно — Єврокомісія може лише давати рекомендації в цій сфері.

Єврокомісія також запропонувала підвищити планку допустимої кількості нових випадків зараження COVID-19 у країнах, щоб розширити список держав, громадяни яких можуть відвідувати Євросоюз незалежно від вакцинації.

Зазначимо, що в уряді України переконують, що український Цифровий сертифікат про імунітет від COVID-19 буде сумісним з аналогічним документом Євросоюзу.

Переконують, що це дозволить щепленим українцям без перешкод подорожувати Європою. У документі буде зазначено, чи хворіла людина на COVID-19, чи зробила щеплення — або який у неї результат ПЛР-тесту. Однак, чи пускатимуть до ЄС людей, які були вакциновані незатвердженими там препаратами, не уточнюють.

Остаточно впровадити документ у Європейському Союзі планують із 15 червня.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: