fbpx
Сьогодні
17:30 03 Тра 2021

Дуда заявив, що дорожню карту для вступу України до НАТО обговорять у червні

На саміті НАТО в червні 2021 року планується обговорити дорожню карту, яку Україна повинна виконати для членства в Альянсі. На саміті буде засуджуватися питання безпеки України та всієї Центральної Європи.

Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда на спільному з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві брифінгу, який транслювався в Facebook українського президента.

Як зазначив Дуда, під час зустрічі із Зеленським говорили про Саміт Північноатлантичного альянсу, який відбудеться в середині червня в Брюсселі. За його словами, тема безпеки України там точно буде обговорюватися.

"По-перше, це питання безпеки України, а в цьому зв'язку і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формальної вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться", – сказав Дуда.

Своєю чергою Зеленський заявив, що Польща і президент Дуда підтримують українців і прагнення України в НАТО

"Польща завжди підтримує Україну, український народ. Я також хочу подякувати Анджею Дуду, за те, що він ще раз запевнив Україну в підтримці, в адвокації нашої країни щодо членства в НАТО", – сказав він.

Зеленський також висловив подяку за те, що "Польща на чолі з президентом Дудою захищає наш суверенітет і нашу територіальну цілісність і не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: