fbpx
Сьогодні
11:41 03 Тра 2021

АМКУ може дозволити "Метінвесту" офіційно поглинути "Дніпровський меткомбінат"

Поглинання "Дніпровського меткомбінату" групою "Метінвест" може призвести до "негативних ефектів на ринку чавуну товарного", однак "Метінвест" надав пропозиції, що  дозволяють Антимонопольному комітету України прийняти рішення про надання дозволу на концентрацію".

Про це повідомляє АМКУ.

Як зазначається, йдеться в т.ч. про зобов'язання "не допускати необгрунтованої відмови від реалізації чавуну товарного (чушкового) суб'єктам господарювання, не пов'язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), а саме: за наявності запитів з боку таких суб'єктів господарювання, виражених, у тому числі, в офіційних листах та/або за допомогою засобів електронної пошти, забезпечувати реалізацію (прямо або опосередковано через юридичних осіб, пов'язаних відносинами контролю) чавуну товарного (чушкового) у обсязі сукупно не менше 12 тисяч тонн (дванадцяти тисяч тонн) щорічно".

Також "при реалізації чавуну товарного (чушкового) суб'єктам господарювання, не пов'язаним на момент здійснення концентрації відносинами контролю з компанією Metinvest B.V. (з урахуванням відносин контролю), застосовувати ринкові ціни".

АМКУ звернувся до учасників ринку з проханням надсилати до 11.05.2021 інформацію, зауваження та пропозиції щодо вказаних зобов'язань.

Як повідомлялося раніше, у лютому Антимонопольний комітет почав розглядати заявку групи "Метінвест" на концентрацію у вигляді опосередкованого придбання у власність майнового комплексу ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат".

Разом з тим, "Метінвест" заявляв, що ще не ухвалив остаточне рішення про придбання цього активу.

28 січня Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ "Оптимал Трейд" на придбання майнового комплексу ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК), який раніше входив до складу корпорації ІСД, а в 2017-2020 роки перебував під управлінням менеджерів Ріната Ахметова.

"Оптимал Трейд" – одна з найбільших компаній з торгівлі металами і металевими рудами, на ринку її також пов`язують з Ахметовим. Крім того, ПІБ її засновника збігається з даними одного з багаторічних топ-менеджерів олігарха.

У травні 2017 року співвласник ІСД Сергій Тарута заявляв, що процедура банкрутства "Дніпровського металургійного комбінату" неминуча через агресивних кредиторів. При цьому Тарута зазначив, що "Метінвест", в управлінні якого перебуває підприємство, не перешкоджатиме роботі комбіната.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: