fbpx
Сьогодні
10:19 03 Тра 2021

Скандальновідомий суддя зупинив розслідування ДБР щодо фірми брата Кличка, - ЗМІ

Фото: prozorro.sale

Державне бюро розслідувань (ДБР) закрило кримінальне провадження, в якому фігурувала фірма брата мера Києва Володимира Кличка, після рішення скандального судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка.

Про це інформує "Слідство. Інфо".

За їх даними, в липні 2019 Державне бюро розслідувань початок розслідування щодо заволодіння комунальної будівлею в центрі Києва.

Це так званий "Дім автора", якому понад сто років. Будинок площею понад 1400 квадратних метрів розташований на вулиці Богдана Хмельницького.

У липні 2019 го міська влада провела аукціон, на якому "Дім автора" за 44,5 мільйона гривень викупила компанія Кличка-молодшого "Віт-Плюс".

Цікаво, що вказаний аукціон проводився між арештами будівлі – саме тоді долею столітнього будинку зацікавилися слідчі ГБР. Суд наклав на неї арешт, заблокувавши приватизацію.

Мерія наполегливо домагалися скасування цього арешту. Зрештою у них вийшло – Печерський райсуд столиці скасував арешт. За два тижні, поки слідчі ГБР проходили процедури повторного накладення арешту, міська влада продала столітню будівлю фірмі Кличко-молодшого.

Спочатку 2021 слідчі ГБР звернулися до суду з проханням продовжити їм термін досудового розслідування у цій справі ще на півтора року.

Правоохоронці в суді переконували, що залишилося кілька кроків: провести ряд експертиз і допитати представників двох компаній, серед яких і фірми Кличко-молодшого. Але суддя Сергій Вовк відхилив клопотання слідчих.

Однак уже 25 січня 2021 року ГБР закрило кримінальне провадження, в якому фігурує компанія Володимира Кличка.

Як повідомляла Рубрика, раніше суддя Сергій Вовк ухвалив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Андрія Єрмака – Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро в Державне бюро розслідувань.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: