fbpx
Сьогодні
09:48 03 Тра 2021

Польща просить МОЗ Чехії не дозволяти "абортний туризм" полячок, - ЗМІ

Фото AFR

Тимчасовий повірений у справах Польщі в Чехії Антоній Вреґа звернувся до чеського міністерства охорони здоров'я щодо законопроєкту про аборти, який розглядає верхня палата парламенту країни, й просив не дозволяти "абортний туризм" для полячок.

Про це повідомив чеський портал Respekt, передає "Громадське".

Листа на ім'я тодішнього глави чеського МОЗ Яна Блатного Вреґа написав ще 10 березня.

У ньому польський посол згадав законопроєкт про аборти, покликаний уточнити умови, за яких іноземки можуть здійснювати аборти в Чехії.

Вреґа пише, що польська сторона поважає суверенітет і ставлення Чехії до абортів і "очікує такого ж ставлення й поваги до демократичних процесів та культурних цінностей з чеського боку", маючи на увазі рішення Конституційного трибуналу Польщі щодо заборони більшості абортів.

Польський дипломат зазначає, що Варшава вважає "невдалим" ту обставину, що законопроєкт про аборти "відкрито пояснюється наміром обійти польське законодавство", тож його ухвалення "нам здається кроком, що не відповідає чудовим взаєминам між країнами".

Довідка

У жовтні 2020 року Конституційний суд Польщі ухвалив рішення, яким постановив, що переривання вагітності через дефекти плоду є незаконним. 98% абортів у Польщі відбуваються саме через цю причину. Згідно з постановою, аборти дозволені тільки в разі зґвалтування та інцесту, а також коли життя або здоров'я матері під загрозою.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: