fbpx
Сьогодні
11:16 02 Тра 2021

У Києві мережа супермаркетів планує відреставрувати мозаїку на будинку, в котрому відкриють новий магазин

Власник мережі магазинів "Фора" Fozzy Group планує власним коштом відреставрувати мозаїки на бульварі Лесі Українки, 28.

Про це повідомила членкиня союзу художників України Христина Гайдамака у Facebook.

Після зустрічі з керівництвом компанії вона повідомила, що реставраційні роботи будуть проводитися спільно з авторами. Компанія вже отримала дозвіл від КМДА.

"Це прорив! За багато років боротьби з цим безладом, розчарування в людях, дивлячись як знищується наша цінність, в центрі Києва і під носом міської адміністрації, ОСББ і всіх службовців пам'ятки архітектури – нарешті люди ставилися до цих шедеврів з повагою!!!", – емоційно зазначила пані Гайдамиха.

👏😃😀😀😀ура!!! с удовольствием делюсь радостью! когда происходят такие события , просто вырастают крылья и начинаешь…

Posted by Gaidamaka Kristina on Thursday, April 29, 2021

Як повідомив "Хмарочос", на бульварі Лесі Українки, 28 відкривають новий магазин "Фора", вхідну групу для якого кріпили до стіни з мозаїчним панно. Це викликало суспільний резонанс. Тоді у "Форі" відповіли, що вони змушені розробляти необхідний для зручності гостей козирок над входом у магазин з урахуванням вже існуючих "втручань" в цю мозаїку.

Панно створили в кінці 1960-х років художники Лариса Міщенко і Анатолій Гайдамака. Будинок прикрашає ціла серія подібних мозаїк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: