fbpx
Сьогодні
17:52 02 Тра 2021

У Китаї відвідувачі кафе тепер можуть отримати штраф за недоїдені страви

У Китаї прийняли закон щодо боротьби з перевитратою їжі – відвідувачі кафе тепер можуть отримати штраф за недоїдені страви. Як буде проходити процес стягнення штрафу та його величина, поки неясно.

Закон прийняли 29 квітня на засіданні Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників, повідомляє Xinhua.

За словами прессекретаря комісії Цзан Тевея (Zang Tiewei), новий закон повинен дати визначення «харчовим відходам» і уточнити заходи щодо боротьби з марнотратством в їжі. Один з відомих заходів – штрафи для тих відвідувачів ресторанів, які замовили надмірну кількість страв і не доїли. Як буде проходити процес стягнення штрафу і його величина – поки неясно.

штраф за недоїдені страви

Банкети чиновників також регламентуються законом, бо держслужбовці повинні зіграти провідну роль в запобіганні харчових відходів. На заходах кількість і форма прийому їжі повинні бути організовані економно і не перевищувати певні стандарти.

Закон прийняли у зв'язку з тим, що Китай щорічно втрачає близько 35 млрд кілограм зерна на етапах зберігання, транспортування та переробки, а в містах щодня виробляється 50 тонн харчових відходів.

штраф за недоїдені страви

У серпні 2020 року в Китаї стартувала кампанія «Чиста тарілка» щодо бережного ставлення до продуків. Тоді лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що «марнотратство щодо продовольства жахає і засмучує».

В рамках проєкту кейтерінгова служба Уханю закликала ресторани обмежити кількість продаваних страв: групи повинні були замовляти на одне блюдо менше, ніж кількість відвідувачів. Так, група з 10 осіб могла замовити лише 9 страв. Кампанія викликала обурення в соціальних мережах. Користувачі Weibo масово критикували ініціативу.

штраф за недоїдені страви

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: