fbpx
Сьогодні
18:54 02 Тра 2021

Довибори в Раду: в "Слузі народу" відреагували на рішення суду щодо Вірастюка

Фото: пресслужба "Слуги народу"

У "Слузі народу" вважають за необхідне перевірити всі заяви про порушення законодавства на довиборах до Верховної Ради в окрузі №87 Івано-Франківської області та, за необхідності, провести перерахунок голосів.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповіла народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець, коментуючи рішення Великої палати Верховного суду скасувати протокол про перемогу на виборах Василя Вірастюка.

"Давайте все-таки дочекаємося кінцевого рішення судів всіх інстанцій. Лише після цього ми зможемо щось сказати. Тому що, попри те, що Вірастюк є представником нашої партії, ми якраз виступаємо за те, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що таке справедливі вибори, без "сіток", "каруселів". Якщо суд встановить, що Вірастюк дійсно виграв ці вибори і всі протоколи відповідають кількості бюлетенів, то він має стати депутатом. Якщо для цього будуть потрібні ще якісь додаткові опції, то будемо бачити, який буде результат", — сказала Мошенець.

Депутатка заявила про необхідність "перевірити абсолютно усі заяви, де були вказані певні порушення, за умови, що ці порушення можна перевірити".

"Якщо необхідно буде певне перерахування зробити знову, відповідно, це також треба зробити. Якщо і цього виявиться мало — ну тоді це вже в судовому порядку можна визначити, які наступні мають бути кроки, причому тут має своє слово сказати і ЦВК", — зазначила "слуга народу".

Нагадаємо, що на початку квітня Центральна виборча комісія оголосила, що на довиборах депутатів Верховної Ради по округу №87 (Івано-Франківська область) переміг кандидат від "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Згодом, 22 квітня, ЦВК офіційно проголосила Василя Вірастюка депутатом "Верховної Ради".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: