fbpx
Сьогодні
18:28 02 Тра 2021

Діти, що живуть в зелених районах, мають більший ІQ, — дослідження

The Guardian опублікував дослідження в якому говориться, що діти, які живуть в зелених районах, мають більший ІQ.

Дослідження показало, що зростання у більш зеленому міському середовищі підвищує інтелект дітей і знижує рівень важкої поведінки.

Аналіз понад 600 дітей у віці від 10 до 15 років показав, що зростання озеленення їх району на 3% підвищив їх IQ в середньому на 2,6 бала.

Вже є переконливі докази того, що зелені насадження покращують різні аспекти когнітивного розвитку дітей, але це перше дослідження, присвячене вивченню IQ. Причина невідома, але може бути пов'язана з більш низьким рівнем стресу, великою кількістю ігор і соціальних контактів або більш спокійним середовищем.

У дослідженні, опублікованому в журналі Plos Medicine, використовувалися супутникові зображення для вимірювання рівня зелені в околицях, включаючи парки, сади, вуличні дерева і будь-яку іншу рослинність.

Середній показник IQ склав 105, але вчені виявили, що 4% дітей в районах з низьким рівнем озеленення отримали оцінку нижче 80, в той час, як жодна дитина не отримала оцінку нижче 80 у районах з великою кількістю зелені.

Поведінкові труднощі, такі як недостатня увага та агресивність, також вимірювалися у дітей з використанням стандартної рейтингової шкали, і середній бал склав 46. У цьому випадку збільшення кількості зелені на 3% привело до зниження поведінкових проблем на два пункти, відповідно до попередніх досліджень.

«З'являється все більше свідчень того, що зелене оточення пов'язано з нашою когнітивною функцією, такою як пам'ять і увагу», – сказав Тім Наврот, професор епідеміології навколишнього середовища в університеті Хасселт в Бельгії, де проводилося дослідження.

«Те, що це дослідження додає до IQ, – це більш складний, який добре зарекомендував себе клінічний показник. Я вважаю, що містобудівники повинні приділяти пріоритетну увагу інвестиціям в зелені насадження, тому що створення оптимальних умов для дітей, щоб повністю розкрити свій потенціал, дійсно має велике значення».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: