fbpx
Сьогодні
15:26 01 Тра 2021

"Укрзалізниця" запускає приміські потяги, які буде адаптовані для перевезення велосипедів

"Укрзалізниця" планує запустити десять відремонтованих вагонів, які будуть обладнані місцями для перевезень велосипедів.

Як повідомила пресслужба "Укрзалізниці", кріплення для велосипедів знаходяться в першому та десятому вагонах.

"Укрзалізниця сконцентрована на покращенні якості приміського руху та підтримує екологічний транспорт. Саме тому ми прийняли рішення зробити приміський транспорт більш зручним для велосипедистів. Наступним кроком стане підвищення інклюзивності приміських поїздів", — прокоментував в.о. голови правління компанії Іван Юрик.

Електропотяг для перевезення велосипедів

Крім капітального ремонту, на зазначених поїздах виконаний комплекс модернізацій, спрямований на покращення умов перевезень пасажирів та підвищення надійності електропоїздів в експлуатації. Зокрема, для зручності пасажирів встановлено блоки сидінь із покращеними ергономічними властивостями, вагони обладнано сучасним освітленням, тонованими склопакетами. Для забезпечення безпеки руху електропоїздів підвищено надійність ходової частини, замінено застаріле електричне обладнання на сучасне, встановлено сучасне світлосигнальне обладнання.

Електричка для велосипедів

Також під час ремонту в вагонах встановлена нова сучасна пожежна сигналізація з датчиками на вогонь і задимлення, відеонагляд для попередження вандалізму, вагон облаштований відеокамерами по зовнішньому периметру і в голові поїзда.

Упродовж 2021 року Укрзалізниця запланувала в умовах заводу капітально-відновлювальним ремонтом оновити 40 секцій електропоїздів, 11 секцій — капітальними ремонтами. В умовах депо передбачено виконати капітальний ремонт 25 секцій електропоїздів та 4 дизель-поїздів. Поточні ремонти будуть виконані на 5040 секціях електропоїздів та 292 дизель-поїздах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: