fbpx
Сьогодні
13:15 01 Тра 2021

Укроборонпром погасив заборгованість працівникам ХДАВП

Державний концерн "Укроборонпром" допоміг Харківському державному авіаційному виробничому підприємству (ХДАВП), яке входить до його складу, погасити заборгованість із заробітної плати перед працівниками за два місяці 2020 року, а також виплатити поточну зарплату за виконані роботи.

Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

Загалом ХДАВП здійснив виплату 9 млн грн включно з податками. Йдеться про погашення заборгованості за квітень — травень 2020 року, а також розрахунок за виконані працівниками роботи з виробництва запчастин до літаків, у тому числі на замовлення "Мотор Січі".

19 квітня новий очільник ХДАВПу Олександр Кривоконь під час його представлення трудовому колективу своїм першочерговим завданням на посаді визначив виплату зарплатні працівникам, які не отримують її вже понад рік.

"Сьогодні ми вдалися до екстрених заходів. ХДАВП, яке увійшло до складу Концерну у стані банкрутства, має самостійно себе забезпечувати замовленнями та виконувати соціальні зобов'язання перед трудовим колективом. При цьому Укроборонпром активно працює над тим, щоб Міністерство фінансів списало борг з ХДАВПу перед державним бюджетом. Це подарувало би підприємству шанс на фінансове оздоровлення та розвиток", – зазначив заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко.

Довідка

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство увійшло до складу Укроборонпрому – за рішенням Уряду – у червні 2015 року у стані банкрутства.

Кредиторська заборгованість ХДАВПу на момент входження до складу Концерну складала понад 3,2 млрд грн. Заборгованість за заробітною платою – понад 52 млн грн.

Станом на сьогодні заборгованість становить близько 3,7 млрд грн, у частині зарплати – понад 253 млн грн. Основна частина заборгованості ХДАВП (понад 2 млрд грн) – це заборгованість перед державним бюджетом, пов'язана з випуском підприємством у 2009 році облігацій на суму 1,6 млрд грн під державні гарантії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: