fbpx
Сьогодні
12:09 01 Тра 2021

У КМДА заявили, що не могли заборонити марш до річниці створення СС "Галичина"

Фото: hromadske

Міська влада не дає дозволів, не погоджує і не може заборонити проведення мирних акцій та зборів, гарантоване громадянам Конституцією України.

Про це повідомили у КМДА.

У КМДА заявили, що марш, який відбувся в Києві 28 квітня, був заявлений не як акція до дня створення дивізії СС "Галичина", а як патріотичний марш вишиванок.

"А ті, хто заявляє про те, що місто, нібито, мало заборонити марш – або не компетентні і не знають Конституції і законів України, або свідомо маніпулюють. Оскільки мали б знати, що місто не має таких повноважень та механізмів", — підкреслили в КМДА.

Також там нагадали, що громадський порядок під час масових акцій забезпечують правоохоронці. Тому там вважають, що правоохоронні органи мають розслідувати та можуть притягнути до відповідальності громадян, що порушують закон.

Як повідомляла Рубрика, 28 квітня у Києві відбувся марш до річниці створення СС "Галичина".

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович назвав "неприпустимим для європейської країни" прославлення військ СС. 

У Офісі Президента засудили марш до річниці створення СС "Галичина" та зобов'язали Кличка перевірити, чому марш було дозволено в столиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: