fbpx
Сьогодні
11:41 01 Тра 2021

Музей науки поновлює роботу після локдауну

Після більш як місяця локдауну Музей науки Малої академії наук повертається до звичного режиму роботи та готовий приймати відвідувачів від 0 до 99 років.

Про це повідомляє "Рубрика" з посиланням на пресслужбу МАНУ.

Зазначається, що наразі відновили свою роботу всі 7 зон:

  • Зона "Дивна матерія" – про матеріалознавство. Тільки тут можна створити мікрочіп з піску або спробувати розбити загартоване скло кулею для боулінгу.
  • Зона "Акустика" – про звук та його природу. Кому цікаво побачити свій голос або почути його через акустичні дзеркала – велкам.
  • Зона "Людина" – все про людський організм та його роботу. Відчути час, подивитися крізь окуляри, які все перевертають, виміряти швидкість реакції на світло та звук – тут є чому дивуватись.
  • Зона "Оптика" – світ оптичних приладів і можливостей. "Увійти" в калейдоскоп, побачити нескінченне відображення або як зникає рука, дізнатися, як виникає веселка – все у цій локації.
  • Зона "Великі винаходи" – про найвидатніших та найважливіших, без яких людство багато чого б втратило: Архімеда, Морзе, да Вінчі та багатьох інших.

Також у Музеї науки продовжують діяти освітні програми для дітей різного віку, серед яких:

  • Майстер-клас "Аліса в Задзеркаллі" (для учнів 1-4 класів): малюки вивчать, як працює симетрія, що таке кінематограф та як створюється анімація.
  • Квест "Гаррі Поттер" (для учнів 4-6 класів): юні дослідники дізнаються секрет філософського каменю, випробують закляття "Люмос" та зрозуміють принцип роботи світла.
  • Практичне заняття "Від ложки до GPS" (для учнів 5-7 класів): допитливим школярам відкриють лайфхаки, як сконструювати навігаційне обладнання вдома.

Окрім того, Музей науки пропонує квести та майстер-класи підліткам, дорослим, цілим родинам або колективам. Також проводяться заняття за методикою CLIL: вивчення іноземної мови та опанування певної науки через майстер-класи.

Щоб уникнути черг, рекомендується купувати квитки онлайн.

Наголошується, що щодня вранці відбувається повна дезінфекція простору, що дві години – обробка експонатів. У просторі достатня кількість антисептиків та антисептичних засобів. Кожному відвідувачу вимірюється температура. Вхід і перебування на території – лише в захисних масках. Одночасно на території Музею може перебувати до 100 відвідувачів.

Довідка

Музей науки Малої академії наук – це перший державний музей, де зібрані наукові експонати з усього світу. Був відкритий у жовтні 2020 року. За перший тиждень роботи до Музею завітали більше 5 тисяч відвідувачів.

Основна місія Музею – стати місцем, з якого починається шлях дитини в дивовижний світ науки.

Мала академія наук планує відкривати Музеї науки в різних містах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: