fbpx
Сьогодні
10:34 01 Тра 2021

Малюська: Якщо Антоненка визнають невинним, то йому виплатять компенсацію

Фото: Ukrinform

Ветеран АТО та музикант Riffmaster Андрій Антоненко може розраховувати на компенсацію за час свого перебування в СІЗО, якщо його невинуватість буде доведена.

Про це заявив міністр ютиції Денис Малюська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє Укрінформ.

На уточнення, чи може Антоненко розраховувати на компенсацію від держави за тривале перебування у СІЗО, якщо його визнають невинним, Малюська відповів: "Так, безумовно".

"За весь час утримання в слідчому ізоляторі йому може бути виплачена компенсація… є відповідні процедурні гарантії. Розрахунок, калькуляція буде окремо, але чим довше утримання, тим більшу компенсацію він отримає. Тут жодних сумнівів немає", – пояснив очільник Мінюсту.

Нагадаємо, військовий та музикант Андрій Антоненко, відомий як Riffmaster, перебував у СІЗО з 14 грудня 2019 року. Він пробув за гратами 505 днів.

Як повідомляла Рубрика, 23 березня, відбулося чергове засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за звинуваченням Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

Шевченківський районний суд Києва вирішив залишити Антоненка під вартою до 21 травня 2021 року. Домашній арешт Кузьменко продовжили до того ж терміну.

Попри це 30 квітня, Антоненка була звільнено з-під варти, а запобіжний захист замінили на домашній арешт.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: