fbpx
Сьогодні
08:51 01 Тра 2021

Кравчук розповів, як Захід впливає на переговори з Росією

Фото: ukrinform.ua

На переговорах щодо Донбасу підтримка України Заходом позначається на позиції Росії, хоча про конкретні результати говорити зарано.

Про це розповів в ефірі на телеканалі "Україна 24" перший президент, голова української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук.

На запитання, чи надає підтримка Заходу сил голосу українській делегації в ТКГ, Кравчук відповів:

"Сили голосу додає, тільки ми не можемо говорити про результати".

Перший президент навів у приклад "найважливіше питання для нас" – припинення вогню на Донбасі та механізми впливу на порушення режиму припинення вогню.

"Це момент, з якого починаються всі інші кроки: і політичні, і безпекові питання тощо. Це перший крок. Ми підготували відповідний документ. І тут маю сказати дуже важливу деталь – новий проєкт документа був підготовлений паном Козаком (заступник глави адміністрації президента РФ – ред.), російський проєкт. Я хочу вам сказати, що в цілому українська делегація схвально поставилася до самого змісту документа. У нас лише були зовсім інші уявлення про суб'єктність – хто буде виконувати. І хотіли урівняти в документі – Україна і ОРДЛО", – розповів він.

При цьому глава української делегації в ТКГ зазначив, що "документ в цілому підтриманий по суті".

"Я звернувся до пані Хайді Грау (спецпредставниця ОБСЄ в ТКГ – ред.) з новим листом, в якому попросив зробити ще одну спробу підписати цей документ напередодні свята Великодня. І те, що Росія запропонувала такий проєкт документа – це вже результат впливу на ситуацію того, про що ми щойно говорили, інших країн та України", – сказав Кравчук.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: