fbpx
Сьогодні
17:20 01 Тра 2021

Кабмін змінив порядок перепризначення субсидій

З 1 травня в Україні змінюється порядок перепризначення субсидій.

Порядок передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 420, яка набула чинності в перший день травня.

Документ передбачає, що в травні 2021 року призначення житлової субсидії (в тому числі на наступний період) здійснюється тільки після представлення нових:

  • заяви про призначення і надання житлової субсидії;
  • декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

"Житлова субсидія особам, які звернулись за її призначенням в травні – вересні 2021 року призначається, починаючи з травня 2021 року", – говориться в документі.

Також постанова Кабміну пропонує при призначенні житлових субсидій:

  • переглянути підходи до майнового стану, зокрема, враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо;
  • скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках при наявності умов, при яких така субсидія не призначається;
  • посилити вимоги при призначенні житлових субсидій в частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявність банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону.

Ще в березні поточного року прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола одержувачів субсидій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: